Kocsiból otthonba pakolja az aksit a Tesla

A Teslának nem sikerült annyi autót eladni ebben a negyedévben, mint amire számítottak, de Elon Musk nem csügged: inkább bejelentett egy új terméket. A cég olyan, fogyasztóknak szánt akkumulátoron dolgozik, amit otthon használhatnak majd.

Az akkumulátor terve már kész, a gyártás hat hónapon belül indulhat. A Tesla még mindig nem döntött el, mikor dobják pontosan piacra, de Musk szerint a terméket „nagyon jó”, és izgatott a projekttel kapcsolatban. Musk azt mondta, valami olyanon dolgoznak, ami hasonlít a Model S aksijára, jól is néz ki, lapos, pár centire lóg le csak a falról.

A Toyota Mirai hidrogén üzemanyagcellát használ, amiből el lehet távolítani a akkumulátort és aztán otthon használni bárminek az energiaellátására. Az aksi teljes töltöttségen egy hétig képes energiával ellátni egy átlagos lakást. Ráadásul sok helyen ingyenes töltőállomások vannak az elektromos autókhoz, így az otthonokat is ingyen tölthetik az autók tulajdonosai.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.