Kling: szemléletváltozásra van szükség a környezetvédelem minden területén

A környezetvédelem közös ügy, de az eredményesség érdekében szemléletváltozásra van szükség minden területen – mondta Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára az MTI-nek kedden Baján.

“A környezetvédelmet ne tehernek gondoljuk, hanem a mindennapi életünk részének és akkor nem kell majd szankciókkal élni” – mondta az államtitkár, aki a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Bajai Képviselete és az Eötvös József Főiskola közösen szervezett öko-napon vett részt.
Kling István szerint a hatósági döntéshozatal az nem egy kényszerűség, mert védi azt aki kéri – sokszor az állam maga a kérelmező – és védi a lakosságot.

Az államtitkár hangsúlyozta: nem kampányszerűen kellene a geotermikus energia vagy a szélenergia hasznosításával foglalkozni, mert az energiaszektornak is nyitottnak kell lenni a megtermelt energia fogadására.
Györökné Mészáros Eszter, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bajai képviseletekének vezetője a második alkalommal megrendezett öko-nap egyik céljának azt nevezte, hogy a biotermékek előállításával foglalkozó vállalkozók bemutathassák termékeiket, kapcsolatot teremthessenek.

A képviselet vezetője a másik célnak a környezetvédelem és egészségmegőrzés tudatosítását nevezte, ezért a főiskolán tartott előadások is kiemelten ezzel a két területtel foglalkoztak.
A rendezvényen az érdeklődők előadás hallhatnak az űrszemétről, a bajai zöld kikötőről, a megújuló zöld energiaforrásokról, az európai víz-keretirányelv hazai bevezetéséről, az Alsó-Tisza-vidéki környezetvédelmi felügyelőség hatósági tevékenységéről, de Csábi Bettina egykori ökölvívó világbajnok is tartott előadást az egészséges diétázásról.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.