Klímaváltozás! Az mi?

Az amerikaiak többsége már nem tekinti az éghajlatváltozást a legégetőbb környezeti problémának – derül ki egy tegnap az Egyesült Államokban közzétett jelentésből.

Az amerikaiak 29 százaléka a víz és a levegő szennyezettségét tekinti a legsúlyosabb környezeti problémának, míg csupán 18 százalékuk említette az általános felmelegedést, szemben az 2007-ben mért 33 százalékos aránnyal – olvasható a The Washington Post és a kaliforniai Stanford Egyetem közös felmérésében. Valamivel több mint 800 felnőtt amerikai vett részt a június 13-a és 21-e között, vagyis két héttel a rekordokat döntő és rendkívül heves viharokat okozó hőhullám előtt elvégzett felmérésben. A viharok következtében kilenc szövetségi állam több millió háztartásában szűnt meg az áramszolgáltatás, főként a keleti parton. Az Egyesült Államokban a statisztikák vezetése óta idén volt a legmelegebb tavasz, Coloradóban pedig soha nem látott erdőtüzek pusztítottak.

Négy ember közül átlagosan majdnem három értesült arról a felmérés szerint, hogy a Föld klímája melegszik, és ugyanilyen arányú válaszadó vélte úgy, hogy a hőmérséklet tovább emelkedik, ha az emberiség nem tesz semmit ez ellen. Egy tegnap megjelent és a tanulmányra hivatkozó cikkben a The Washington Post azt írta: az magyarázhatja az amerikaiak érdektelenségét a téma iránt, hogy Barack Obama elnök elnökválasztási kampányában eddig gyakorlatilag soha nem beszélt az a klímaváltozásról. A felmérés hibahatára 4,5 százalék volt.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.