Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Klímacsúcs – Ezrek tartanak alternatív klímacsúcsot Koppenhága belvárosában

Klímacsúcs – Ezrek tartanak alternatív klímacsúcsot Koppenhága belvárosában

A hivatalos ENSZ-konferenciától eltérően az Emberek Klímacsúcsán nem kell akkreditáltatni magukat a résztvevőknek – a Koppenhága belvárosában mintegy 10 ezer ember részvételével zajló alternatív csúcs javaslatait jövő hét végén, a konferencia magas politikai szintű zárószakaszában tervezik átadni a hivatalos küldötteknek.

Az Emberek Egyezményében valószínűleg szerepel majd a fosszilis üzemanyagok felhasználásának teljes felszámolása 30 éven belül, valamint az is, hogy 2025-re az egy főre jutó szén-dioxid-kibocsátás sehol a világon ne haladja meg az egy tonnát.
Színes társaság gyűlt össze a belvárosi sportcsarnokban: amazóniai indiánok, malawi földművesek, tibeti szerzetesek és grönlandi inuitok cserélnek itt eszmét a klímaváltozás helyzetéről és a szükséges teendőkről – tudósít a francia AFP hírügynökség.
A dán kormány által is támogatott alternatív csúcs ötlete dán környezetvédelmi szervezetektől származik. A találkozó célja – az Emberek Egyezményének elfogadása mellett – az együttműködés erősítése a világ legkülönbözőbb pontjain működő civil szerezetek (NGO-k) között.

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett állatok védelmére vásárol meg egy birtokot Új-Dél-Wales

Új-Dél-Wales bejelentette, hogy történelme legnagyobb magántelek-vásárlásával hoz létre nemzeti parkot veszélyeztetett állatai védelmére - írta a BBC hírportálja.