Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Klímacsúcs Budapesten

Klímacsúcs Budapesten

A környezettudatos gondolkodás és a fenntartható fejlődés érdekében a tudomány, a gazdaság és a politika közötti párbeszéd segítése a célja a IV. Magyarországi Klímacsúcsnak, amelyet csütörtökön tartanak Budapesten.

A szakmai konferencia a változó természeti és gazdasági erőforrások, környezettudatos beruházások és tudományos innováció segítségével szeretné bemutatni Magyarország lehetőségeit az átalakuló világban. A rendezvény programját a Klíma Klub Tudományos Tanácsadói Testülete állította össze. A szervezők célja, hogy megmutassák az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés által teremtett új gazdasági környezet lehetőségeit, illetve a legjobb nemzetközi és hazai példákat. A klímacsúcs az ipar, az energia és a környezet szempontjából vizsgálja a témát – mondta el megnyitójában Jolánkai Márton egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. A pódiumbeszélgetéseken az energetika és környezetvédelem, a válság és klíma, illetve a tudomány és éghajlat-politika kérdésköreit vizsgálják a tudományos és vállalati szféra képviselői.

Ajánlott tartalom

Ezeket lépi meg az EU 2030-ig a klíma védelemében

Az Európai Bizottság csütörtökön bemutatta 2030-ig megvalósítandó új éghajlatvédelmi tervét, amely a korábbi elképzelésekben szereplő 40 százalék helyett 55 százalékkal csökkentené az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az Európai Unióban.