Klímacsúcs – A G77-ek főtárgyalója szerint az EU felajánlása nem elegendő

A G77-es országok főtárgyalója szerint az Európai Uniói által felajánlott 7,2 milliárd euró az elkövetkező három évre a klímavédelmi problémák megoldására korántsem elegendő.

A szudáni Lumumba Stanislas Dia-Ping, aki a 130 fejlődő országot, köztük Kínát és Indiát tömörítő csoport küldöttségét vezeti a koppenhágai klímaértekezleten úgy vélte: az EU csekély mértékű felajánlása csorbíthatja az unióba vetett bizalmat.
Az a vélemény alakult ki benne, hogy az európai országok szkeptikusan állnak hozzá a klímavédelmi problémákhoz. Dia-Ping hangoztatta, hogy a brüsszeli EU-csúcson felajánlott összeg hosszú távra nem tudja biztosítani, hogy a szegény országok egy olyan finanszírozási mechanizmushoz jussanak, amely segítségével sikerrel tudnák felvenni a harcot a klímaváltozás ellen.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.