Kizárólag LED-fényforrásokkal biztosítja közvilágítását a hazai település

Korszerűsítette közvilágítását Véménd önkormányzata: az ezerötszáz lelket számláló baranyai község csütörtöktől kizárólag energiatakarékos és környezetkímélő LED-fényforrásokat használ erre a célra.

A községnek az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatán keresztül kiadott közleménye szerint Véménd az első magyarországi település, amely teljes egészében LED-technológiát használ közvilágításához. A magyar fejlesztésű és kivitelezésű projekt húszmillió forintba került, a pénzből mintegy kétszáz köztéri lámpát cseréltek ki. Az új fényforrások által biztosított fényerősség háromszorosa a korábbinak, a fényszennyezés ugyanakkor minimálisra csökkent. Véménd a beruházással hatvan százalékos energiamegtakarítást ér el, a fejlesztés költsége kevesebb mint hét év alatt térül meg.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.

Nincs hozzászólás

  1. Sok sikert a Projekthez!
    A kép gondolom nem Véméndről van???

  2. Kedves Olvasónk!
    Igen, képünk illusztráció csak!

    Üdv,
    László