Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napenergia

Technológiák » Épületek » Napkollektor, Napelem, Napcella

Kivezetnék a tőzsdéről a világ legnagyobb napelemgyártóját

forrás: portfolio.hu
Megjelenés: 2015.12.19., 00:12   Utolsó módosítás: 2015.12.19., 00:12

Kivezetné a tőzsdéről a világ legnagyobb napelemgyártóját, a Trina Solart a cég alapítója, aki társulva egy pénzügyi befektető csoporttal már ajánlatot is tett a papírokra. A részvények árfolyama mintegy 10 százalékos erősödéssel reagált hétfőn a nyitást követően.

Újabb amerikai tőzsdére bevezetett cég részvényeit vezetnék ki a tőzsdéről. A kínai Trina Solar alapítója társulva néhány pénzügyi befektetővel nemhivatalos ajánlatot tett a még nem náluk levő részvényekre (ADS-ekre). A 11,6 dolláros ajánlati ár 986 millió dollárra értékeli a napelemgyártó vállalatot, illetve 21 százalékos prémiumot jelent a pénteki záróárhoz képest.

A Trina Solar 2013-tól folyamatosan 2 számjegyű éves árbevétel-növekedésről számolt be, sőt 2014-től egyszeri tételek nélkül nyereségesen működik a vállalat. Teszi ezt egy olyan szektorban, melyben a korábbi évek felelőtlen növekedése miatt több vállalat továbbra is komoly problémákkal küzd.

A társaság tavaly egyébként a világ legnagyobb napelemgyártója volt, közel 3,7 GW-nyi panelt szállított, ami az előző évhez képest 42 százalékos növekedést jelent. A társaság idén a menedzsment prognózisa szerint 4,4-4,6 GW összkapacitással rendelkező napelemet szállíthat.

A teljes cikk itt olvasható.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 25. csütörtök
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

A város módosítja a helyi klímát, a beépítettség jellemzőinek és az épületek sűrűségének köszönhetően. Az éptkezéshez használt anyagok szintén fontos szerepet játszanak.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés