Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Kivezetnék a tőzsdéről a világ legnagyobb napelemgyártóját
Tudj meg többet: Napenergia
index

Kivezetnék a tőzsdéről a világ legnagyobb napelemgyártóját

Kivezetné a tőzsdéről a világ legnagyobb napelemgyártóját, a Trina Solart a cég alapítója, aki társulva egy pénzügyi befektető csoporttal már ajánlatot is tett a papírokra. A részvények árfolyama mintegy 10 százalékos erősödéssel reagált hétfőn a nyitást követően.

Újabb amerikai tőzsdére bevezetett cég részvényeit vezetnék ki a tőzsdéről. A kínai Trina Solar alapítója társulva néhány pénzügyi befektetővel nemhivatalos ajánlatot tett a még nem náluk levő részvényekre (ADS-ekre). A 11,6 dolláros ajánlati ár 986 millió dollárra értékeli a napelemgyártó vállalatot, illetve 21 százalékos prémiumot jelent a pénteki záróárhoz képest.

A Trina Solar 2013-tól folyamatosan 2 számjegyű éves árbevétel-növekedésről számolt be, sőt 2014-től egyszeri tételek nélkül nyereségesen működik a vállalat. Teszi ezt egy olyan szektorban, melyben a korábbi évek felelőtlen növekedése miatt több vállalat továbbra is komoly problémákkal küzd.

A társaság tavaly egyébként a világ legnagyobb napelemgyártója volt, közel 3,7 GW-nyi panelt szállított, ami az előző évhez képest 42 százalékos növekedést jelent. A társaság idén a menedzsment prognózisa szerint 4,4-4,6 GW összkapacitással rendelkező napelemet szállíthat.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

index

Napelem, szigetelés – indul a pénzosztás, le ne maradj róla!

Két uniós program jelent meg pénteken, a magyar lakosság számára összesen 115 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.