Kismamáknak tervezett elektromos bicikli

Japánban a mamachari kisgyerekes anyukáknak készült biciklit jelent. Minden mamachari elengedhetetlen kelléke a sárvédő, a lánc védőburkolata, a csomagtartó, és egy alacsony, könnyen átléphető váz.

Most a Bridgeston elektromos hajtást is adott a speciális biciklikhez. Az Angelo Petite Assista tökéletes azok számára, akik kisgyermekkel szeretnének kerékpározni. Az Assista egyedi három fokozatú elektromos rásegítéssel is rendelkezik, így könnyebben tekerhetünk fel az emelkedőkre, és villámgyorsan haladhatunk a lejtőkön. A Bridgestone bringája alcsonyan fekvő, megerősített vázzal rendelkezik, így akár egy felnőttet és két gyerek utast is elbír. A gyártó eddig 300,000 darabot adott el az Assista-ból az elsődleges piacnak szánt Japánban. A kisgyerekek az elülső székben trónolhatnak, mely kényelmes fej- és lábtámaszt is nyújt, így akár el is aludhatnak benne, a hátsó széken pedig fogantyú is van a kezek pihentetésére. Az Assista más biciklikhez képest kisebb átmérőjű kerékkel rendelkezik, így nagyobb súlyterhelés mellett is könnyen irányítható. Egy töltéssel kb. 35 kilométert tehetünk meg vele. Az új mamachari Japánban 141,800 yenbe kerül (400,000 forint).

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.