Kihasználják a sok napsütést Dubajban

Olyannyira, hogy most épp egy komplex napelemes park megépítésére készülnek. Az emírség önkormányzata vasárnap jelentette be, hogy legrégebbi parkjait felújítja, működésüket pedig napenergia-alapúvá teszi.

A munkálatok már meg is kezdődtek a Satwa Reservoir Parkban, és várhatóan az év végén zárulnak – közölte az arabian Business.com. “A parkot 1980-ban építették Satwában, a víztoronynál. A mostani felújítás után a terület energiaellátása száz százalékban napenergián alapul majd, és teljes mértékben független lesz a város rendszerétől” – magyarázta Taleb Abdul Karim Julfar, a projekt vezetője.

A szakember azt is kifejtette, hogy az önkormányzat stratégiájában fontos szerepet tölt be a zöld területek növelése. Jelenleg 103 nyilvános tér található Dubajban, ebből hat nagy park, kettő szabad strand és négy mesterséges tó.

“A parkok számítanak az Emírségek leglátogatottabb intézményeinek” – tette hozzá a szakember. A projekt összköltsége 3,9 millió dollár körül lesz, és várhatóan 2015 első negyedévére zárul teljes valójában.

forrás: itbusiness.hu

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.