Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Szélenergia

Technológiák » Épületek » Szélgenerátor, szélerőmű

Kiemelkedően teljesítettek tavaly az ALTEO Group szélerőművei

Megjelenés: 2016.03.14., 20:44   Utolsó módosítás: 2016.03.14., 20:44

Kiemelkedően teljesítettek 2015-ben az ALTEO Group szélerőművei, a feltörekvő alternatívenergetikai vállalat négy egysége több mint 7700 átlagos háztartás villamosenergia-igényének megfelelő mennyiségű áramot termelt.

Ezt az eredményt a kedvező szeles időjárásnak köszönhető 75 százalék feletti átlagos kihasználtságnak, illetve a megfelelő karbantartás révén kifejezetten magas – 99 százalékos – rendelkezésre állásnak köszönheti a vállalat. Az ALTEO roup a jövőben is vizsgálja újabb időjárásfüggő megújuló erőművek portfóliójába illesztését. Az ALTEO Group jelenleg négy szélerőművel rendelkezik, amelyek 2015-ben összesen 18.445 megawattórányi áramot termeltek a hálózatra, ami több mint 7700 átlagos fogyasztású háztartás éves áramigényét képes kielégíteni. Az energetikai vállalat szélerőművei tavaly 99%-ot meghaladó rendelkezésre állás mellett, együttesen 26.610 órán keresztül termeltek áramot, amely kifejezetten magas értéknek tekinthető.

„A tavalyi év termelési adatai bizonyítják, hogy az ALTEO az elmúlt években professzionális szakmai befektetőként rentábilisan, magas rendelkezésre állás mellett tudta üzemeltetni ezeket az egységeket. A négy erőmű megfelelő szél esetén alacsony fenntartási költségek mellett stabilan termelte az elvárt árammennyiséget” – mondja Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

A tőzsdén is jegyzett társaság szélerőművei közül a legjobb teljesítményt a jánossomorjai egység nyújtotta, mely a jó szélviszonyoknak és a magas rendelkezésre állásnak köszönhetően tavaly 7031 üzemórában termelt áramot működött és összesen 5553 megawattórányi áramot termelt a hálózatra. Üzemidő tekintetében ezt az egységet a pápakovácsi (6847 üzemóra), az ácsi (6619 üzemóra) és a törökszentmiklósi (6113 üzemóra) erőmű követte.

„Az elmúlt időszakban elsősorban az ipari smart energy management szolgáltatásaink fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt, üzemeltetünk és tulajdonlunk magas hatásfokú földgáz alapú egységeket és folyamatosan erősítjük az energiakereskedelmi üzletágunkat is. Ez viszont nem jelenti azt, hogy elfordulnánk a megújuló energiaforrásoktól, sőt, ezek az egységek kiválóan illeszkednek az ALTEO szinergiákra építő stratégiájába. Folyamatosan vizsgáljuk további ilyen erőművek akvizíciójának, szerencsés esetben zöldmezős beruházás keretein belül történő megvalósításának, lehetőségét” – hangsúlyozza a vezérigazgató.

A megújuló energiaforrások hazai jövőjéről szólva a vezérigazgató kiemelte: az ipari energiahatékonyság és smart energy management szolgáltatások mellett a megújuló energiaforrások kiaknázása az a terület, amelyen a felkészült szakmai vállalkozások jelenleg is és a jövőben is megtalálják majd a számításukat. „A klasszikus megújuló erőművek kicsik és decentralizáltak, üzemeltetésük rugalmasságot követel és azt, hogy egy diverzifikált portfólió – mérlegkör – elemeként működhessenek. Ebben a felkészült magyar vállalkozások sikeresek tudnak lenni, tevékenységükkel jól ki tudják egé szíteni és ki tudják szolgálni az állami célkitűzéseket” – emeli ki Ifj. Chikán Attila.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 26. péntek
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

A 3 km-nél rövidebb városi utak esetén a hideg motor miatt nemcsak a fogyasztás, de a CO2 kibocsátás is magasabb.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés