Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Kiderült, hol építi következő gyárát a Tesla Európában
Tudj meg többet: Elektromos autó

Kiderült, hol építi következő gyárát a Tesla Európában

Már jó ideje beszélnek arról, hogy a tilburgi összeszerelő üzem mellé a Tesla felhúzna még egy gyárat Európában. Most kiderült hol szeretné Elon Musk felépíteni a következőt.

Mivel a holland egység jól el tudja látni a nyugat-európai országokat, egy közép-európai helyszín tűnt ideálisnak. Szó volt arról, hogy akár Magyarország is egy lehet a potenciális helyszínek közül, ám a legfrissebb hírek szerint nem kishazánkban lesz az új Tesla gyár. Többször kérdezték Elon Muskot, a kaliforniai villanyautó-gyártó vezetőjét az új európai gyár helyszínéről. Egészen múlt hétig nem mondott semmi konkrétumot, ám most megtört a jég, Twitter oldalán reagált a kérdésre. Tweetjében azt írta, hogy az európai Gigafactory helyszínét illetően Németország tűnik a legvalószínűbbnek, azon belül is a német-francia határ, hogy közel lehessen a Benelux államokhoz. Annyi viszont minden esetre pozitív, hogy ha a Teslának nem is, az Audinak viszont mindenképpen rajta van Magyarország a villanyautós térképén, hiszen július 24-én indul meg Győrben a villanymotorok sorozatgyártása, írta zoldautok.hu.

 

Ajánlott tartalom

A Tesla amerikai központjában tárgyalt Varga Mihály

Az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik az országban mintegy 100 ezer embernek adva munkát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, miután magyar üzleti delegáció vezetőjeként a Tesla fremonti központjában tárgyalt a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtöki közleménye szerint.