Ki fog itt szigetelni, ha az állam rezsit csökkent?

A lakásszigetelés, ablakcsere, fűtéskorszerűsítés és más energiahatékonysági beruházások ugyan még nem csökkennek látványosan a rezsicsökkentési hajsza miatt, a lakossági energiaárak erőltetett vágása semmiképpen sem jó üzenet, és a mostani, energiatakarékosság szempontjából katasztrofális állapotok konzerválása felé hat.

A mostani tempóval az is több mint 40 évig eltart, hogy az ország összes lakásának energiahatékonysági tervei elkészülhessenek, s akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a rezsivágás miatt megnövekedett megtérülési idő visszatartó ereje mekkora. Tamás és felesége 2007-ben vette meg életük első lakását.

A 60 négyzetméteres zuglói társasházi ingatlan kívül-belül felújításra szorult, de aztán – az elektroműszerész végzettségű családfő elmondása szerint – csak úgy 3 millió forintig számolták a ráfordított költségeket. Évekkel ezelőtt felhagytak már vele, mert igazából azóta sem jutottak el a teljes folyamat végére. „Nem arról van szó, hogy szaladna a lakás” – magyarázza Tamás, de még mindig volna mit javítani, cserélni. A csövek és a vezetékek rendben vannak, ahogyan a vakolat és a tapétázás is, és van, ahol már kétszer is festettek.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.