Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Kezd ráharapni a Porsche az elektromos autózásra
Tudj meg többet: Elektromos autó

Kezd ráharapni a Porsche az elektromos autózásra

A Porsche felemelheti a tisztán elektromos meghajtású Mission E modelljének éves gyártási darabszámát és hamarosan dönthet arról, hogy készül-e elektromos változat a Macanből – nyilatkozta Detlev von Platen.

A német luxusautó-gyártó igazgatóságának tagja hozzátette, nagyon jók a Mission E modellel kapcsolatos visszajelzések, ezért nagyon optimisták a várható kereslettel kapcsolattal. Ez az oka annak, hogy végül úgy dönthetnek, az eredetinél többet, éves szinten 20 darabot gyártanak majd a modellből, amelynek első példányai 2019-ben gördülhetnek le a gyártószalagról. A Porsche nemrég jelentette be, hogy a tervezett 3 milliárd euró helyett 6 milliárd eurót fordítanak hibrid és teljesen elektromos meghajtású autók gyártására 2022-ig, írja a portfolio.hu. Az igyekezetük nem véletlen, azon túl, hogy muszáj megfelelniük az egyre szigorodó előírásoknak és zuhan a dízel autók értékesítés Európában, láthatóan van érdemi kereslet az alternatív meghajtású autók iránt. A Porsche Panamera értékesítéseinek mintegy 60 százalékát már a hibrid hajtással szerelt változatok adják.

Ajánlott tartalom

Felmérés: a magyarok továbbra is bíznak a dízelautókban

A magyarok jelentős része a Volkswagen botrány ellenére is bízik a dízeltechnológiában, nagyon kevesen támogatják a dízel járművek korlátozását a városi forgalomban - közölte a Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesülete (MGOE) az MTI-vel.