Keveseket zavar a zajszennyezés

Nehéz elképzelni, hogy egy városiasodott társadalomban nem okoz problémát a zajszennyezés. Mégis, egy kutatás szerint az amerikaiak 80 százaléka állítja, nem tapasztal igazán zavaró zajokat.

A zajszennyezéssel kapcsolatos kutatást a YouGov kutatóintézet végezte el, amelynek eredményei szerint a megkérdezettek 40 százaléka egyáltalán nem látja problémának a zajszennyezést. Bár a városi léttel számos zajforrás jár együtt, a megkérdezett amerikaiak alig 20 százaléka jelezte csak, érinti őket a probléma, 80 százalék azonban ennek ellenkezőjéről vallott. A zajforrásokra rákérdezve a kutatók azt tapasztalták, a legtöbb embert a közlekedési zajok zavarják. A válaszadók 54 százaléka említette az autók, 35 százalék a motorok, 31 százalék a szirénák hangját zavaró tényezőként. A közlekedésen túl 37 százalék panaszkodott hangos zenére és ugyanennyien az ugató kutyákra. 29 százalék jelezte, hogy kissé hangosak a szomszédai, míg 24 százalék az építkezési zajokra tett megjegyzést.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.