Kétszer annyi embert vonz a panda

Látványosan több embert sikerült eredményesen megszólítaniuk a WWF Követeinek a Telenortól kapott táblagépekkel. Bevált a technológiai újítás, ezért a civilszervezet a két hónapos próbaidőszak sikere alapján az újonnan bevezetett eszközökben rejlő további lehetőségeket is vizsgálja.

A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének magyarországi képviselete 2013 nyarán kezdte meg utcai adománygyűjtésének technikai fejlesztését. Ehhez partnerként a Telenort választotta, az együttműködés azonban nem új keletű: a Telenor korábban SIM kártyákkal támogatta a WWF Hiúzvédelmi Programját, illetve energiahatékonysági felmérések lebonyolításában működtek együtt a rugalmas munkavégzést népszerűsítő Dolgozz Otthonról Nap kapcsán. A két szervezet néhány hónapja újszerű, a hazai utcai adománygyűjtésben egyedülálló kísérletbe vágott bele.

A fejlesztés keretein belül a Telenor 5 db táblagéppel és szélessávú Hipernet hozzáféréssel támogatta a WWF Magyarországot. A modern eszközöket a civilszervezet utcai adománygyűjtést végző munkatársai, a WWF Követek használják napi rendszerességgel. A táblagépekkel dolgozó adománygyűjtőknek már nincs többé szükségük papír alapú bemutató anyagokra munkájukhoz. A látványos, nagyméretű kijelző és a gyors internetelérés lehetővé teszi, hogy a Követek az eddiginél színesebben és látványosabban adhassanak személyre szabott válaszokat az érdeklődők kérdéseire. A két hónapos tesztidőszak eredménye kiemelkedő: az utcán, a közösségi tereken elért emberek száma megduplázódott, így a gyűjtött adományok nagyságrendje is jól látható növekedést mutat.

„Számítottunk rá, hogy a táblagépekkel könnyebb dolgunk lesz az emberek megszólításában, de az eredmények felülmúlták várakozásainkat. Az eszközöknek köszönhetően ugyanis átlagosan kétszer annyi embert képesek eredményesen megszólítani WWF Követeink, mint korábban. Szervezetünk tevékenységének bemutatása mellett az internettel felszerelt táblagépek abban is segítséget nyújtanak, hogy az adományozók azonnal csatlakozni tudnak Facebook oldalunkhoz, feliratkozhatnak Youtube csatornánkra. A tabletek segítségével az adományozáshoz szükséges saját adataikat is helyben, kényelmesen megadhatják, így gördülékenyebbé és gyorsabbá válik az adományozás folyamata. Már dolgozunk az eszközök tágabb körű kihasználásán, a technológiai háttér hosszú távú biztosítását a Telenor vállalta.” – mondta el Fáth Ákos a WWF Magyarország igazgatója.

„A Telenor célja, hogy az élet minden területét egyszerűbbé és gondtalanabbá tegye a mobiltechnológia segítségével. A WWF Követek munkája is egyszerűbbé vált a gyors internet hozzáférés segítségével, a jövőben pedig a leggyorsabb, 4G Hipernetet is biztosítjuk számukra. És mint tudjuk: soha ne mondj nemet egy pandának!” – tette hozzá Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.