Tatabányán az önkormányzat idén 200 millió forinttal támogatja a lakótelepi házak távfűtésének korszerűsítését, ez mintegy kétezer lakásban teszi lehetővé a szabályozható és mérhető fűtés kialakítását - tájékoztatta a beruházást irányító nonprofit szervezet vezetője az MTI-t.

Kétszázmilliós fűtéskorszerűsítési program Tatabányán

Tatabányán az önkormányzat idén 200 millió forinttal támogatja a lakótelepi házak távfűtésének korszerűsítését, ez mintegy kétezer lakásban teszi lehetővé a szabályozható és mérhető fűtés kialakítását – tájékoztatta a beruházást irányító nonprofit szervezet vezetője az MTI-t.

A társasházak számára egyszerűsített pályázat készült, a szükséges önerő 25 százalékos lesz. Egy átlagos, négy radiátoros tömblakásban a tulajdonosnak 34.000 forintot kell fizetni a korszerűsítésért, amely költségosztók és a hőmérsékletet érzékelő radiátorszelepek felszereléséből áll – tette hozzá Moskovics Krisztina.
Tatabányán 22.000 lakásban biztosít távfűtést az önkormányzati tulajdonú Komtávhő Zrt., a társaság többéves mérései alapján a korszerűsítés következtében átlagosan 25-35 százalékkal csökkenthető a távhőszámla.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.