Két óra alatt feltölti az iPhone-t a nap

Egyre elterjedtebbek a napcellás töltők, ám ezek legtöbbjének nem valami fényes a teljesítménye. Egy új, táskára erősíthető, hordozható USB-s “napos töltőt” mutatott be a Brown Dog Gadgets, amivel már teljes mértékben megoldható okostelefonunk napi töltése.

Egy napcellás töltő nem kell, hogy feltétlenül egy bonyolult és drága eszköz legyen. A “Barna Kutyák” egy nagyon egyszerű, könnyen használható, olcsó, kihajtogatható töltőt terveztek. A töltőnek három modellje érhető el. A kisebbik, 5 Wattos változat, szikrázó napsütésben nagyjából három óra alatt képes feltölteni egy iPhone-t azzal, hogy 5 Voltos feszültség mellett nagyjából 1 Ampert ad le az USB-porton keresztül. A nagyobbik 7 Wattos verzió ugyanekkora feszültség mellett 1,5 Amperrel hasít, úgyhogy ennek már körülbelül két óra is elég az iPhone feltöltésére. A legnagyobb töltő pedig 10 Wattos, amely már 2 Ampert nyújt, így ezzel könnyedén fel lehet tölteni akár egy iPadet is. A töltő trükkje, hogy nagyon könnyű és emellett hajlékony is, így ha a háromcellás, vízhatlan anyagból készült töltőt kihajtogatjuk, könnyedén felszerelhetjük a hátizsákunkra. Ezáltal hosszabb sátoros túrák alatt is töltöttséget biztosíthatunk készülékeink számára, de ha csak a környezettudatosság vezérel minket, akkor pedig kilógathatjuk az ablakba, vagy csak simán kitehetjük az erkélyre, és már gyűjti is az energiát.

A teljes cikk itt olvasható.
a töltő

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.