Keresik a példamutató, felelős vállalatokat!

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért pályázatot hirdetett a környezetért és a társadalomért, munkavállalóikért és fogyasztóikért felelősséget érző hazai kis-, közép és nagyvállalatok számára. Április 1-jéig lehet jelentkezni!

Pályázatukban bemutathatják bármely olyan intézkedésüket, melyet a felelős működés érdekében valósítottak meg. Mit tettek annak érdekében, hogy környezetüket kevésbé terhelő módon gyártsák termékeiket vagy működtessék szolgáltató egységeiket, irodaházaikat; hogy biztonságosabb, egészségesebb munkakörülményeket biztosítsanak munkavállalóik számára? Hogyan biztosítják az esélyegyenlőséget a foglalkoztatásban, milyen megoldásokat alkalmaznak a valós igényekhez illeszkedő, felelős termékfejlesztés, illetve a fenntartható beszállítói lánc kialakítása érdekében? Ugyanilyen fontos téma a fogyasztók meggyőzésére folytatott felelős marketing és a vállalat egyéb érintettjeivel, illetve a civil szervezetekkel folytatott párbeszéd módja is.
Emellett olyan vállalkozások sikertörténetei is bemutatásra kerülhetnek, amelyek a Valóban Felelős Vállalat követelményeinek megfelelő vállalatvezetési filozófia szerint működnek.

A pályázatok beküldési határideje: 2011. április 1.
A pályázati űrlap letölthető a www.csrpiac.hu oldalról.

A beérkezett pályázatokat a KÖVET által felkért, szakértőkből és vállalati szakemberekből álló független zsűri értékeli, mely kiválasztja azokat a vállalatokat, amelyek a 2011. június 2-i „CSR Piac 2011” interaktív kiállítás keretében bemutathatják a vállalati felelősségvállalás területein megvalósított megoldásaikat. A téma aktualitását és fontosságát jelzi, hogy a CSR Piac Magyarország EU-elnöksége hivatalos kísérőrendezvényeként, dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes fővédnökségével kerül megrendezésre, aki személyében is elkötelezett a CSR iránt.

A zsűri a kiállított pályázatok közül a legkiválóbb intézkedéseket és vállalatvezetési filozófiákat két fődíjjal és négy különdíjjal jutalmazza. A zsűri tagjai:

• Boda Zsolt, a Védegylet alapító és vezetőségi tagja.
• Böszörményi Nagy Gergely, a KIM Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság, Stratégiai kommunikációs főosztályának főosztályvezető-helyettese,
• Fóris Ferenc, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. működésirányítási vezetője,
• F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezetője,
• Matolay Réka, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa,
• Petrik Ida, a KÖVET Egyesület CSR szakértője
• Tóth Gergely, a KÖVET Egyesület főtitkára

A CSR Piac 2011 díjátadó gáláján, 2011. június 2-án összesen hét díjat adnak át a CSR területén legjobban teljesítő vállalatok számára:
• 2011 Valóban Felelős Vállalata Díj,
• 2011 Legkiválóbb CSR Megoldása Díj,
• KKV Különdíj,
• Környezettudatos Vállalatirányítás Különdíj,
• Nemzetközi Együttműködés Különdíj,
• Önkéntesség Különdíj,
• Ezeken felül a rendezvény napján a látogatók szavazatai alapján legjobbnak bizonyuló megoldás kapja a Közönségdíjat.

További információ:
Lontayné Gulyás Mónika, projektvezető
KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért
Tel: 06/1/473-2290
gulyas@kovet.hu

Mi a CSR Piac?

A CSR Piac (CSR MarketPlace) a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról a CSR Europe által 2005-ben útjára indított kezdeményezés, mely informális környezetben biztosít lehetőséget a vállalatok felelős vállalatirányítás terén elért eredményeik, jó gyakorlataik megosztására. A piactér különféle témakörök köré szerveződő standokból épül fel, melyekben a vállalatok a CSR területén megoldani kívánt problémáikat és az azokra bevezetett innovatív megoldásaikat mutatják be az érdeklődőknek. A rendezvény – jellegéből adódóan – kiváló lehetőséget nyújt a személyes tapasztalatcserére, ötletszerzésre, új lehetőségek, megoldások megismerésére a társadalmi felelősségvállalás területén.

A KÖVET Egyesület a CSR Europe magyar tagjaként 2009 tavaszán rendezte meg először a CSR tapasztalatcserét középpontba állító innovatív kiállítást. Az érdeklődés a szervezet minden várakozását felülmúlta, hiszen 41 vállalat 67 CSR intézkedésével és „valóban felelős” vállalatvezetési elveivel ismerkedhettek meg a kiállítás látogatói.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Egy hozzászólás

  1. Megjelenés: 2011.03.24
    A pályázatok beküldési határideje: 2011. április 1

    Van egy kellemes hétvége pályázni – sportszerű