Kerékpárút épülhet Soprontól az osztrák határig

Pályázati forrásból épülhet kerékpárút Sopron külterületétől az osztrák határig, az egykori klingenbachi (Kelénpatak) határátkelőig a 84-es út mentén; az ezzel összefüggő előterjesztés jövő csütörtökön kerülhet a megyei jogú város közgyűlése elé.

Mint az előterjesztésben olvasható, az Új Széchenyi Terv forrásaiból szeretnék fedezni az építkezés 140 milliós költségének zömét; a minimális, 15 százalékos, azaz 21 millió forintos önrész megszavazását kell a képviselő-testületnek jóváhagynia. Sopron 2007-ben pályázott a 84-es főút mentén futó pálya megterveztetésére, és 3 millió forintos önrészéhez ugyanennyi pályázati pénzt nyert el – emlékeztetnek a Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester által jegyzett dokumentumban. Az azonos nevű útra tervezett Hubertusz kerékpárút soproni végét a belvárossal összekapcsoló bicikliutat nemrégiben adták át, a határátkelő túloldalán pedig régóta aszfaltcsík áll a kerekezők rendelkezésére.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.