Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Kerékpárút épülhet Soprontól az osztrák határig

Kerékpárút épülhet Soprontól az osztrák határig

Pályázati forrásból épülhet kerékpárút Sopron külterületétől az osztrák határig, az egykori klingenbachi (Kelénpatak) határátkelőig a 84-es út mentén; az ezzel összefüggő előterjesztés jövő csütörtökön kerülhet a megyei jogú város közgyűlése elé.

Mint az előterjesztésben olvasható, az Új Széchenyi Terv forrásaiból szeretnék fedezni az építkezés 140 milliós költségének zömét; a minimális, 15 százalékos, azaz 21 millió forintos önrész megszavazását kell a képviselő-testületnek jóváhagynia. Sopron 2007-ben pályázott a 84-es főút mentén futó pálya megterveztetésére, és 3 millió forintos önrészéhez ugyanennyi pályázati pénzt nyert el – emlékeztetnek a Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester által jegyzett dokumentumban. Az azonos nevű útra tervezett Hubertusz kerékpárút soproni végét a belvárossal összekapcsoló bicikliutat nemrégiben adták át, a határátkelő túloldalán pedig régóta aszfaltcsík áll a kerekezők rendelkezésére.

Ajánlott tartalom

Jégkorszaki tengeri moszatokat azonosítottak Skócia partjainál

A legutóbbi, nagyjából 16 ezer évvel ezelőtt bekövetkezett jégkorszak óta fennmaradt tengeri moszatokat fedeztek fel a kutatók Skócia, Írország és Franciaország partjainál.