Kényelem és energiatermelés egyben

A zöld formatervezési versenyen találkozhatunk egy olyan székkel, amely energiát termel. Nem is akárhogyan: ha ráülünk, már akkor elkezdődik az energiatermelés.

Nem is olyan rossz egy olyan szerkezet, amely akkor is energiát termel, amikor éppen csak ücsörgünk rajta. Mi is ez? Az Empower energia előállító szék. Ez a szerkentyű tökéletes azok számára, akik várakoznak a reptereken, vagy kávézóban is megfelelő hatást kelt. A szék energiát termel, ezáltal bárki feltöltheti bármely elektronikai készülékét, legyen szó telefonról vagy akár laptopról.

A széket Ryan Klinger tervezte. Újrahasznosítható anyagokból készült, tökéletes tervezése miatt nagyon könnyű és kényelmes a szállítása. Az Empower a kinetikus energiát alakítja át elektromos energiává. Amint valaki leül egy ilyen székre, a legkisebb mozgásával is elektromos áramot termel, amit a saját akkumulátorában tárol el. A szék töltöttségi fokát, a rajta található LED-ek jelzik.
Az Empower segítségével most már, bárhol, bármikor csatlakoztathatjuk a telefonunkat, vagy bármely készülékünket. Ezt megtehetjük egy hagyományos elektromos csatlakozón vagy egy USB csatlakozón keresztül is.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).