Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napenergia

Technológiák » Épületek » Napkollektor, Napelem, Napcella

Kenya, az ambiciózus napenergia felhasználó

forrás: alternativenergia.hu
Megjelenés: 2014.02.10., 11:25   Utolsó módosítás: 2014.02.09., 15:54

Sorra érkeznek a hírek az afrikai országokból , miszerint egyre több helyszínen, és egyre nagyobb mértékben oldják meg a villamosenergia termelést a nap energiájának kihasználásával.

Kenyában például, a kormány szándéka szerint 2016-ban már a villamos energia felét a nap “áldásos” tevékenységéből nyernék, írja az alternativenergia.hu. A konkrét tervezéssel és a mielőbbi megvalósítással sem késlekednek a Kelet-Afriai országban, ugyanis közzétették, hogy közel 1,2 milliárd dollár nagyságú  napenergiát hasznosító erőművek beruházását irányozták elő. Ettől a fejlesztéstől természetesen azt várják, hogy költségkímélőbb és fenntarthatóbb lesz az ország villamosenergiájának előállítása.

Mintául szolgálhat bármely állam számára az az összefogás, amely e cél elérésében Kenyában kezdetét vette. A civil szféra és az állam működik együtt oly módon, hogy a projekt felét a kormány finanszírozza, a fennmaradó részt pedig magánvállalkozók büdzséje biztosítja. A tervezők munkáját hamarosan a kivitelezőké követi, a munkálatok ütemezése szerint, még 2014 vége előtt megkezdődnek az építkezések.

A napenergia és más alternatív energiaforrások előnyeiről és elodázhatatlan  felhasználásukról nyilatkozott Cliff Owiti, a kenyai Megújuló Energia Szövetség egyik vezetője. Összegzését idézzük: “A napenergia hasznosítására irányuló nagy beruházás minden bizonnyal a legjobb választás. Beüzemelésük után áramkimaradásokkal sem kell számolni és az energiadíjak is csökkeni fognak.”

A kenyai energiastratégiát szemlélve, érdemes említést tenni arról, hogy a fekete kontinensen ez az ország a 22. helyet foglalja el a jelenleg napenergiából nyert villamosenergia mennyiségével, és az előkelő 46. hely birtokosa a napenergia hasznosításának világranglistáján. És e lendületes fejlődés, a megalapozott és következetes tervezés akár azt is eredményezheti, hogy néhány éven belül mindkét rangsorban, tehát úgymond a hazai környezetben és a világ országait tekintve is még jobb helyezést ér el a napenergia széleskörű hasznosításában.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 29. hétfő
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Becslések szerint 1millió tengeri madarat és 100 ezer tengeri emlőst gyilkolnak meg a hulladékok.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés