Kate Winslet a libákért kampányol

Kate Winslet a PETA állatvédő szervezet kampányához csatlakozva videofilmen szólított fel a hízott liba- és kacsamáj fogyasztásának bojkottjára.

“Csatlakozzanak hozzánk, és segítsenek a kacsákon és libákon azzal, hogy megfogadják, nem esznek többé hízott kacsa- és libamájat” – kérte az Oscar-díjas színésznő az állatokkal való etikus bánásmódért küzdő szervezet (PETA) számára készített videofelvételen.
Winslet előtt olyan sztárok emelték fel a hangjukat ebben az ügyben, mint Roger Moore vagy John Gielgud, de a dailylatestnews.com szerint Károly herceg, a brit trónörökös is letiltotta a királyi menüről ezt az ínyenc fogást.
A hízott kacsa- és libamáj előállítását 16 ország tiltja, köztük Nagy-Britannia, Németország és Izrael is.
Mint a videón a színésznő is elmagyarázta, a szárnyasok nagy árat fizetnek a finomságért: kínozzák és leölik őket. A májuk felhizlalásához naponta többször megtömik a kacsákat és a libákat, a durva beavatkozás és a túlzott hízás következtében pedig sok állat elhull.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.