Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Karton szék a kényelmünkért

Karton szék a kényelmünkért

Dan Goldstein tervezte ezt a speciális széket, mely mindössze az általa kifejlesztett gyártási technikával készült kartonból és egy fémkeretből áll.

Maga a szék négy réteg szupererős kartonlapból készül, melyet méretre vágnak, majd a formára helyezve összetömörítik, laminálják, majd behajtják őket. Ezután két csavarral rögzítik a fémkerethez. Goldstein egyedi gyártási technológiájának köszönhetően a székek rendkívül tartósak lesznek, 30 évig is kibírják, utána pedig teljesen újrafelhasználhatók. A Re-Ply nevű termékből még csak prototípusok léteznek, melyeket a feltaláló már évek óta használ. A tömegtermeléshez Kickstarter programot indítottak, melynek keretében online gyűjtenek pénzt a projekt beindításához. Minél többel járulunk hozzá a Re-Ply-hoz, annál érdekesebb ajándékokat kapunk cserébe. Egy bizonyos összeg fölött egy egyéni képet nyomtatnak  székünkre, a legtöbbet felajánlók pedig egyedi borítású, színes fémkeretű bútort kap.

-

Ajánlott tartalom

Elhanyagolható hatása van a kijárási korlátozásoknak a globális hőmérsékletre

Kevés hatással van a klímaváltozásra a légszennyezés csökkenése és az üvegházhatású gázok kibocsátásnak drámai visszaesése, amely a koronavírus-járvány feltartóztatására világszerte elrendelt kijárási korlátozások miatt következett be - mutatták ki a Leedsi Egyetem kutatói.