Karbon országúti kerékpár a BMW-től

A BMW csoport sportos és egyéni modelljeivel foglalkozó üzletága, a BMW M GmbH rendkívül könnyű, szénszálas műanyagból készült országúti kerékpárt mutatott be a nagyközönségnek.

 A BMW M Bike Carbon Racer elnevezésű versenybicikli 2011 júniusától lesz megvásárolható a hivatalos BMW márkakereskedésekben. Akár a BMW M autókat, a BMW M Bike Carbon Racer-t is nagy hatékonyság, atlétikus felépítés és stílusos külső megjelenést jellemzi. A high-tech anyagok felhasználásával készült alkatrészeknek köszönhetően a könnyűsúlyú kerékpár versenycélokra is tökéletesen alkalmas. Az antracit színű, szénszálas vázat tipikus BMW M színekre festett kerék, kormány és ülés egészíti ki. A BMW M Bike Carbon Racer építésénél használt szénszálas műanyag rendkívül könnyű súlya mellett sportos kinézetével vonzza a kerékpár vázára a tekintetet. Az anyag további előnyös tulajdonsága az acélénál is nagyobb merevség, valamint a teljes rozsdamentesség is. A versenykerékpár súlya a Shimano Ultegra váltóval együtt mindössze 7,4 kg.

 
A BMW M biciklin felül négy további megújult kerékpárt is bemutatott a bajor gyártó: a BMW Cruise Bike és a BMW Touring Bike városban, illetve könnyebb terepen, a BMW Cross Country és a BMW Enduro pedig keményebb terepen képviseli a gyártó által kínált kiváló minőséget és nagyfokú használhatóságot. Minden egyes modell esetében az autókéhoz hasonló fejlesztési ciklus részeként több ezer kilométeres tesztúton teszik próbára a kerékpárok tartósságát és strapabírását.  A BMW idei kerékpárkínálata 2011 júniusától vásárolható majd meg a hivatalos BMW márkakereskedésekben.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.