Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Kapható a magyar elektromos autó
Tudj meg többet: Elektromos autó

Kapható a magyar elektromos autó

A héten megkezdődik a magyar fejlesztésű Bontino elektromos autó értékesítése. A jobb adózási feltételek miatt Ausztriában készülő autóhoz napkollektoros töltőállomást is fejleszt a Brixxon.

Csütörtöktől rendelhető meg a Brixxon Elektromos Autó Kft.-nél a Bontino, az első magyar fejlesztésű és gyártású környezetbarát autó – mondta el a Napi Gazdaságnak Horváth Sándor László, a cég ügyvezető igazgatója.

A pickup formájú, kizárólag elektromos hajtású jármű egyedi tervezésű alkatrészeit – az Ázsiából importált felni és a futómű kivételével – magyar cégek állítják elő. A Bontino elektromos akkumulátora egy óra alatt 80 százalékosra tölthető fel, ezzel a jármű mintegy 50 kilométert tud megtenni. Emellett az autóban igény szerint telepíthető egy áramfejlesztő rendszer, amely megnöveli az egy töltéssel megtehető út hosszát.

A Bontino a Brixxon Kft. első modellje, de a társaság már további típusok és modellek fejlesztésén is dolgozik. Az idei évben háromezer Bontino összeszerelését tervezik, az első megrendelések főként osztrák önkormányzati és turisztikai szervezetektől, magáncégektől érkeznek. A következő négy évben az ügyvezető igazgató összesen mintegy 150 ezer elektromos autó értékesítésével számol.

A magyar cég nem csupán saját fejlesztésű elektromos autójával lép piacra, a Brixxon megkezdte egy napenergiát hasznosító töltőállomás fejlesztését is.

Ajánlott tartalom

Meghajtották terepen is a Tesla Model Y elektromos autót

Ahogyan arra számíthattunk, az amerikai újságok azonnal ráugrottak az első párszáz leszállított Model Y-ra, hogy minél előbb tesztelhessék a gyártó új üdvöskéjét.