Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Kanada nukleáris és vízenergiára alapozza energiastratégiáját
Tudj meg többet: Vízenergia

Kanada nukleáris és vízenergiára alapozza energiastratégiáját

Kanada radikálisan csökkentené a széndioxid-kibocsátást 2050-re, ami a kibocsátásmentes víz és nukleáris energiatermelés aránynak növelését jelenti.

A The Climate Examiner ismerteti a tervet, Catherine McKenna környezetvédelmi minisztert idézve, aki amerikai és mexikói partnerével tárgyalt a klímavédelmi lépésekről, lehetőségekről, az elmúlt héten, az ENSZ klímavédelmi csúcsán, Marakeshben. A kanadai stratégia célja, 80 százalékkal csökkenteni 2005-höz kéepst 2050-re a kibocsátást. Ennek 65 százalékát belföldön, 15 százalékát nemzetközi együttműködésben tervezik elérni.

A terv egyik fontos eleme, hogy azt a növekedést az áramigényben, amit az elektromos közlekedés, vagy az épületüzemeltetés generál, már kizárólag kibocsátásmentes bázison állítsák elő. A növekedés mértékét a 2013-as felhasználáshoz képest, 189-295 százalék közöttire teszik a szakértők. Fontos bázisa a zöldenergiáknak Kanadában a vízerőhasznosítás, aminek a növekedését 120-172 százalékra várják, és hasonló mértékű, bár valamivel kisebb lehet a felfutás a nukleáris energiatermelésben, írja az energiainfo.hu.

Ajánlott tartalom

Ilyen okos közlekedési lámpákat még biztos nem látott

Bécsben 1.300 közlekedési lámpa közül 200 régi nyomógombosat küldenek nyugdíjba, helyüket pedig okos kamerával ellátott lámpák veszik át.