Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Kanada bérelhető karácsonyfával védi a környezetet
Éghajlat- és környezetbarát karácsonyfát kínál az ünnepek közeledtével két újonnan alapított kanadai cég.

Kanada bérelhető karácsonyfával védi a környezetet

Éghajlat- és környezetbarát karácsonyfát kínál az ünnepek közeledtével két újonnan alapított kanadai cég.

Az Evergrow Christmas Trees és a Carbonsync Christmas nevű cégek készek akár a környezettudatos vásárlók házához kiszállítani a cserepes fenyőfákat, amelyeket aztán három héttel később vissza is vesznek – számolt be a CBS kanadai tévécsatorna.
A Carbonsync az erdők újratelepítésén dolgozó környezetvédő szervezeteknek továbbítja a fákat az ünnepek után, az Evergrow példányai pedig faiskolában cseperedhetnek. Ha valaki nagyon megszerette saját karácsonyfáját, a következő évben akár újra ki is bérelheti – legalábbis, ha még befér a nappaliba.
A kölcsönözhető karácsonyfa mintegy negyedével drágább a hagyományosnál, de ezért cserébe garantált, hogy nem végzi forgácsként vagy a szemetes konténerben.
A karácsonyfának vett fenyők tíz-tizenkét évig nőnek, hogy egy alkalommal használják őket, majd a szeméttelepeken kössenek ki –  dohogott Brad Major, az egyik cég munkatársa, aki szerint ez hatalmas pazarlás. – Ellenben, ha a fák életben maradnak, hozzájárulnak a szén-dioxid-feldolgozáshoz, ezáltal pedig védik az éghajlatot.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozás enyhítésére szólították fel tudósok a kormányt és a parlamentet Horvátországban

Ötszázötven tudós írta alá azt a felhívást Horvátországban, amelyet kedden adtak át a kormánynak, a parlamentnek, valamint az illetékes minisztériumnak, és amelyben arra szólítják fel őket, hogy mielőbb cselekedjenek a klímaváltozás enyhítéséért - írta a helyi sajtó.