Kamatkedvezmény a passzívházakra

Energiatakarékos technológiák használatát ösztönző, kamatkedvezményes finanszírozási megoldásokat vezet be az Erste Bank Hungary – közölte a bank hétfőn.

Az Erste Zöld Program keretében a bank környezetbarát lakások vásárlásához és építéséhez 0,2,-0,4 százalékos hitelkamat-kedvezményt nyújt a mindenkor aktuális kondíciókból. A csoporthoz tartozó Erste Leasing pedig 2010. október 1-jétől a környezetbarát technológiával készült autók vásárlásakor megközelítőleg 0,9-1 százaléknyi kedvezménnyel nyújtja majd finanszírozási ajánlatait.
A program keretében a bank a passzívháznak minősülő, valamint az energiatakarékos minősítéssel rendelkező ingatlanok esetében a teljes futamidőre kamatkedvezményt nyújt. Passzívházak esetében a kamatkedvezmény mértéke 0,4 százalék, A+ energiahatékonyságú ingatlanok esetében 0,3 százalék, míg az A energiahatékonyságú ingatlanok esetében a kamatkedvezmény mértéke 0,2 százalék.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.