Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Kacsacsaládot mentett a Tesla önvezető módban
Tudj meg többet: Elektromos autó

Kacsacsaládot mentett a Tesla önvezető módban

Feltehetően Ausztráliában történt az alábbi eset, amikor is az úton érkező Tesla elé egy kacsacsalád hirtelen szaladt ki és az autó felismerte a helyzetet.

A sofőr szerint, ha rajta múlik, valószínűleg szomorú vége lett volna az esetnek, hiszen ő maga nem biztos, hogy el tudta volna kerülni őket, írta a teslasok.hu. Az autót azonban szerencsére az Autopilot vezette, ami magától egy határozott manőverrel kikerülte a kacsákat. Mindezt a TeslaCam, vagyis a Tesla beépített fedélzeti kamerás funkciója rögzítette, amit a sofőr fel is töltött a YouTube-ra, dicsérve a gyártó önvezető rendszerét. Az már más kérdés, hogy a sofőrnek valójában bele kellett-e nyúlni a vezetésbe a manőverhez, vagy tényleg az Autopilot teljesen önállóan mentette meg a kacsák életét. Tény ugyanis, hogy egy ilyen hirtelen bekövetkezett helyzet után az ember nehezen emlékszik vissza arra, hogy pontosan mit is cselekedett. Az is igaz, hogy ahogyan a baleseteket is olykor valótlanul az Autopilotra fogják, úgy néha a tulajdonosok képesek a balesetelkerülő manővereket is az önvezető rendszer számlájára írni, hogy dicsérjék az autójuk. Mindenesetre a Tesla-tulajdonosok a világ minden tájáról egyre többször jelentik azt, hogy az autók kezdenek egészen meglepő manőverekkel kikerülni egy-egy baleseteket. Olyanokkal, amelyeket egy évvel ezelőtt még nem engedett a Tesla az autóinak.

 

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

Ajánlott tartalom

Elektromos buszt tesztelnek Budapesten

A legkorszerűbb technikával felszerelt, teljesen elektromos hajtásláncú városi autóbuszt tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 105-ös autóbusz vonalán - közölte a társaság kedden az MTI-vel.