Július végén kezdi az e-könyvek árusítását a Google

Idén július végén kezd e-könyveket árusítani a Google – jelentette be az amerikai internetóriás egyik szóvivője amerikai idő szerint kedden este.

A szoftvercég már korábban is jelezte, hogy tervei között szerepel az e-könyvek online terjesztése, ez az első eset azonban, hogy konkrét dátumot említenek a projekt indítására.
A Google Editions nevű új szolgáltatás többlete az Amazon, az Apple, a Barnes & Noble és más versenytársakéhoz képest az lesz, hogy a könyvek számos internetes oldalról elérhetők és több eszközzel is olvashatók lesznek.
A Google könyveit több könyvkereskedő honlapján keresztül is meg lehet majd vásárolni; az üzleti modell szerint egyébként a kereskedő megtarthatja a bevétel jelentős részét.

Ami a készülékeket illeti, a könyvek olvashatók lesznek többek között a piacot jelenleg domináló Amazon Kindle olvasón, valamint az Apple nemrég piacra dobott iPad készülékén is. A Google közlése szerint a laptopoktól az okostelefonokig voltaképpen minden olyan eszköz alkalmas lesz e-könyvei olvasására, amely rendelkezik internet-hozzáféréssel és böngészővel.
A Google Editions a tervek szerint mintegy 500 ezer címmel indul. Az árakról egyelőre nem közöltek semmit, mint ahogy az is kérdéses, hogy milyen partnerekkel működik majd együtt a cég.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.