Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Jövő szerdán nyit a Construma és a Hungarotherm szakkiállítás
Tudj meg többet: Passzívház

Jövő szerdán nyit a Construma és a Hungarotherm szakkiállítás

A válság ellenére telt házzal, az energiatakarékosság és a környezettudatosság központba állításával jövő szerdán nyit és vasárnap estig tart nyitva a Construma és a Hungarotherm szakkiállítás

A kőbányai vásárvárosban a két rendezvényen 24 ország 759 cége lesz jelen, közel 30 ezer négyzetméteren. Az idei újdonságdíjasok energia hatékony termékeikkel érdemelték ki az elismerést.

A Construma keretében először kapnak külön bemutatkozási lehetőséget a zöld tetős cégek, valamint a kertépítők. Szintén külön szekcióban mutatkoznak be Dach-Tech néven a tetőket, Inter-Isola néven pedig a szigetelőanyagokat gyártó cégek. A Frontál  a nyílászárók bemutatóhelye. Hagyományos bemutató a Decorstone, amelyen a természetes köveket kínálók vannak jelen.

Először tartanak szakmai napot a készház építők – ők Készház vásár néven állítanak ki -, illetve a passzív házakat építők. Mindkét szakmai napra szombaton kerül sor, így azokon a nagyközönség is részt vehet, ugyanis szombaton és vasárnap már nemcsak a szakembereké a vásár.

A Hungarotherm szakkiállításon a jó hatásfokú gázkazánok mellett  a nap-, szél-, és geotermikus energiát hasznosító berendezések is felvonulnak. A biomassza tüzelésű berendezések széles skálája is látható lesz a bemutatón.

Idén nem nagydíjat, hanem újdonságdíjat osztott a szakmai zsűri.    A Construma termékei közül a Xella Kft. ásványi hőszigetelő rendszere, a Creaton Kft. égetett agyagcserepe, a Mediator Kft. vegyszer nélküli favédő szabadalma, valamint a Borovi Zrt. három rétegű ablaka lett újdonságdíjas. A Hungarotherm termékei közül pedig egy Junkers és egy Buderus kondenzációs gázkazán, egy svéd hőszivattyú, a napelemmel működő szellőző ventillátor kapott újdonság díjat. Külön díjat nyert a Herz biomassza kazán családja.

Ajánlott tartalom

Napelemparkot húztak fel Székesfehérváron

Kísérleti jelleggel, mintegy kétszázmillió forintból létesített napelemparkot a Videoton Holding Zrt. székesfehérvári ipari parkjában.