Jótékony célokra szánt pólók a Sandy hurrikán áldozatainak megsegítésére

A new yorki trópusi szupervihar áldozatait sokféleképpen lehet támogatni, ennek egyik kreatív módját találta meg Sebastian Errazuriz, aki egyedi pólókat készített a Sandy károsultjainak megsegítésére.

A tervező egy ikonikus szuvenírt alakított át, az I love NY (szeretem New Yorkot), logós pólók alsó felét kékre festette, így ábrázolva az áradást, mely az Egyesült Államok egész keleti partját érintette, és konzervatív becslések szerint is több mint 20 milliárd dollárnyi (4,400 milliárd forint) kárt okozott. Az eredetileg Milton Glasser által tervezett logó mellett a Metropolitan Transit Authority (lényegében a new yorki BKV) metrótérképét is hasonlóan festette be, Manhattenben ugyanis szinte minden földalatti alagútba betört a víz. A sötét és világos félre osztott térképek és pólók egy megosztott várost is jelképeznek, azokat, akik elektromosság nélkül maradtak, és azokat, akiknél égve maradhatott a villany. A pólók 40 dollárba kerülnek, és természetesen minden bevételt a károsultak megsegítésére fordítanak.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.