Jönnek az elektromos távolsági buszok

Elektromos buszokat kezd tesztelni a Flixbus távolsági hálózatán, az első Franciaországban áll szolgálatba. A cég tervei között szerepel az első zöld távolsági vonat, a FlixTrain elindítása és tavasszal Amerikában is megjelenik a Flixbus – derül ki a cég közleményéből.

A FlixBus e-buszokat kezd tesztelni távolsági buszhálózatában, a világon elsőként. Az első teljesen elektromos FlixBus április elején kezd üzemelni Franciaországban, Párizs és Amiens között. A második e-FlixBus Németországban, Hessen és Baden-Württenberg között közlekedik majd 2018 nyarától, a növekvő német beföldi hálózat részeként a főszezonban utazókat szolgálja majd ki.

Bár az e-buszok pillanatnyilag még jóval drágábbak egy átlagos busznál, meggyőződésünk, hogy a jelenlegi fejlesztés hosszú távon megtérülő befektetés lesz a cég, az utasok és a környezet szempontjából is. – mondta el André Schwämmlein, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója. Az első teljesen elektromos távolsági busz a gyártóknak is azt kommunikálja, hogy kezdeményezzenek innovációt és fejlesszenek alternatívákat a dízelmotoros járműveknek. A cég két további mérföldkövet tervez elérni az év első felében: március 23-án megjelenik a német piacon a FlixTrain, az első zöld távolsági vonat, tavasszal pedig Kaliforniában, Los Angelesben kezdi meg működését a FlixBus USA. A FlixBus a következő hónapokban is folytatja az európai buszhálózat fejlesztését. Március második felétől Grácba, Szófiába és két újonnan elérhető horvát városba, Eszékre és Bródba is indulnak majd közvetlen buszok Magyarországról, a nyári csúcsidőszakban pedig további célállomások és járatsűrítések várhatók – ígéri a vállalat.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.