Jönnek a szélfák!

A „Wind Tree” nem más, mint egy szélvitorla, csak szép, mert fa formája van. Az első szélfákat, kísérletként márciusban fogják bemutatni. Ha kiállják a tesztet, és tetszeni is fognak, akkor a turbina-fák tavaszra kivirágoznak.

A szélfák 11 méter magasak, 8 méter átmérőjűek, teljes egészben acélból készülnek, méreteik egy igazi fa formáját képezik, amelyen 72 mesterséges levél helyezkedik el. Ezek mindegyike egy vertikális tengelyen függő, nagyjából kúp alakú turbina, amelyek képesek energiát termelni már egy szellővel, vagy másodpercenként 2 méteres enyhe széllel is. A 72 levél-turbina együttesen 3,1 kW áramot termel, ami kétségtelen kevesebb a hagyományos turbinák teljesítményénél, de azok működtetéséhez sokkal erősebb szélre van szükség, s ezért az év kevesebb napján aktívak, míg a szélfák átlagban az év 280 napján működtethetők.

A New Wind Tree francia társaság garantálja, hogy a rendszer egészen halk, csupán enyhe zizegő hangokat ad ki, mint az igazi falevelek. Minden kábel és generátor egy acélszerkezet belsejébe van zárva. Mindez rá van kapcsolva a nyilvános elektromos hálózatra azzal a céllal, hogy bevezesse az elektromos teljesítményt egy házba, vagy egy háztömbbe. Minden egyes szélfa mintegy 30 ezer euróba kerül, de sokkal többet meg lehet vele takarítani.

Szélfa

A jövő francia társadalmának elképzelése: egy város „szélligetekkel”, amelyek szennyezés nélküli energiát szolgáltatnak központi erőművek nélkül, mesterséges falevelekkel, amelyek a szelet fénnyé alakítják át.

forrás: gepnarancs.hu

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.