Jön a papírvékony töltők korszaka

Az új napelemes töltőpapír olyan vékony, hogy egy füzet lapjai között is elfér, akár könyvjelzőként is használható.

Egyértelmű, hogy napenergiából rengeteg van körülöttünk, bőséges energiaforrásként használhatjuk. Az élet egyre több területén alkalmazzák, hiszen használata egyszerű, ráadásul környezettudatos. Ez a szemlélet áll az új Solar Paper, azaz a napenergiával töltő papír elgondolása mögött is. A világ legvékonyabb és legkönnyebb töltője, a napelemes lap ugyanis csak 1,5 milliméter vastagságú, így akár könyvjelzőként is használhatjuk.

Az is igaz viszont, hogy a töltő végén lévő USB kimenetel és az aktuális töltöttségi szintet mutató kijelző kicsit vastagabb, 1,1 centiméter. A papír még túrázás közben a hátizsákban is magába tudja szívni a sugarakat, súlya pedig 120 gramm, tehát nem megterhelő cipelni. Viszonyításképpen: egy iPhone 6-ot körülbelül 2,5 óra alatt tölt fel.

Az ötletgazda egy startup vállalkozás az Egyesült Államokban. Az elgondolás már támogatókra is talált, az eredetileg tervezett finanszírozási összegnél jóval több volt az érdeklődő, így a gyártáshoz szükséges tőke is nagyobb lett. Ez azt jelenti, hogy a tervek szerint elindul a gyártás, a Solar Paper leghamarabb szeptemberben kerül a boltokba. Várhatóan 69 dollárba kerül majd.

forrás: minap.hu

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.