Jön a karton-kerékpár

Közismert, hogy a legökologikusabb közlekedési rendszer a kerékpár.

A gyártása azonban egyáltalán nem tiszteli a környezetet: gyakorlatilag fémeket és más, nem környezetbarát anyagokat igényel. Hogy véget vessen ennek az ellentmondásnak, Phil Bridge az Egyesült Királyság Sheffield Hallam egyetemének munkatársa megtervezett és kartonból megalkotott egy kerékpárt, amely elhárítja azt a két akadályt, amelyek arra késztetik az embereket, hogy ne üljenek kerékpárra: a magas árat és az ellopásától való félelmet. (Aiolus News) A karton kerékpár, ahogy arról a környezetvédő Ecologismos beszámol, az alacsony árával jó megoldás, és nem érdekli a tolvajokat. A különleges kerékpár csomagoló kartonból készül, vízálló, de a lánc és a kerekek hagyományosak. Mindenekelőtt azonban csak 30 euróba kerül,100 %-ig reciklálható és újra használható.

Ugyancsak az Egyesült Királyságban hamarosan átadják az első nyitott kerékpáros edzőtermet, amely képes lesz a gyakorlók erőfeszítéseit zéró kibocsátású elektromos energiává alakítani. A The Great Outdoor Gym Company 500 ilyen edzőtermet tervez építeni az országban. A szobakerékpár használatával termelt energia alkalmas arra, hogy megvilágítsa a termet, majd összekötve a szomszédos épületekkel bevezessék az országos hálózatba. Minden ilyen berendezés, évenként száz építésével számolva, ötezer főt tud kiszolgálni, akik saját maguk formában tartásával hozzájárulhatnak környezetük javításához. Így a program teljesülésével, 2,5 millió ember segítségével termelhetnek megújuló energiát.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.