hirdetes
Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Joghurt hulladékból

Joghurt hulladékból

Sok szó esik arról, hogy mennyi étel válik hulladékká – amiknek tulajdonképpen semmi baja, teljesen fogyaszthatók lennének. Egy cég most ilyeneket használt fel joghurtjai ízesítésére. Finom és fenntartható.

A Yeo Valley piacra dobott egy új, Left-Yeovers nevű joghurtot, igaz egyenlőre csak korlátozott példányszámban – írja a Trendinspiráció hírlevele. A speciális joghurt egy angliai tejüzem fel nem használt fagyasztott termékeiből készül, és többek közt fügét, répalevet, narancslevet illetve epret tartalmaz.

A dolog áprilisi tréfának indult – írja a cég -, végül azonban egy kisszériás termék lett belőle, amelynek segítségével a gyümölcs, ami egyébként veszendőbe ment volna, nem csak hasznosult, de üzenetté válhatott, ami az élelmiszer-pazarlás egyre nagyobb problémájára hívja fel a figyelmet. Egy doboz füge, ami épp az adott pillanatban senkinek nem kell nem hulladék, hanem egy lehetőség, hogy valami újat próbáljunk ki – fogalmaznak.

Az ötlet lényege, hogy hogy felhívják a figyelmet az ételpazarlásra. A termék összesen 400 Tescoban volt kapható szerte Angliában. Egy doboz joghurt ára 1,5 angol font (kb. 600 forint), melyből eladásonként 10 centet a FoodShare élelmiszer segélyszervezet javára ajánlottak fel.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Matolcsy: a klímaváltozás hatásainak mérséklése a pénzügyi stabilitás szempontjából is fontos

A klímaváltozás hatásainak mérséklése a pénzügyi stabilitás szempontjából is elemi érdek, amelyet a pénzpiaci szereplőknek, a szabályozó és felügyelő intézményeknek saját eszközeikkel is támogatni kell - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken Budapesten.