Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Joghurt hulladékból

Joghurt hulladékból

Sok szó esik arról, hogy mennyi étel válik hulladékká – amiknek tulajdonképpen semmi baja, teljesen fogyaszthatók lennének. Egy cég most ilyeneket használt fel joghurtjai ízesítésére. Finom és fenntartható.

A Yeo Valley piacra dobott egy új, Left-Yeovers nevű joghurtot, igaz egyenlőre csak korlátozott példányszámban – írja a Trendinspiráció hírlevele. A speciális joghurt egy angliai tejüzem fel nem használt fagyasztott termékeiből készül, és többek közt fügét, répalevet, narancslevet illetve epret tartalmaz.

A dolog áprilisi tréfának indult – írja a cég -, végül azonban egy kisszériás termék lett belőle, amelynek segítségével a gyümölcs, ami egyébként veszendőbe ment volna, nem csak hasznosult, de üzenetté válhatott, ami az élelmiszer-pazarlás egyre nagyobb problémájára hívja fel a figyelmet. Egy doboz füge, ami épp az adott pillanatban senkinek nem kell nem hulladék, hanem egy lehetőség, hogy valami újat próbáljunk ki – fogalmaznak.

Az ötlet lényege, hogy hogy felhívják a figyelmet az ételpazarlásra. A termék összesen 400 Tescoban volt kapható szerte Angliában. Egy doboz joghurt ára 1,5 angol font (kb. 600 forint), melyből eladásonként 10 centet a FoodShare élelmiszer segélyszervezet javára ajánlottak fel.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

EP-választás – A németek a klímavédelmet tartják az EU előtt álló legfontosabb kihívásnak

Nem a migrációt, hanem az éghajlat és a környezet védelmét tartják az Európai Unió (EU) előtt álló legfontosabb kihívásnak a németek - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés, amely az európai parlamenti (EU-) választás alkalmából készült a Die Welt című konzervatív lap megbízásából.