Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Joghurt hulladékból

Joghurt hulladékból

Sok szó esik arról, hogy mennyi étel válik hulladékká – amiknek tulajdonképpen semmi baja, teljesen fogyaszthatók lennének. Egy cég most ilyeneket használt fel joghurtjai ízesítésére. Finom és fenntartható.

A Yeo Valley piacra dobott egy új, Left-Yeovers nevű joghurtot, igaz egyenlőre csak korlátozott példányszámban – írja a Trendinspiráció hírlevele. A speciális joghurt egy angliai tejüzem fel nem használt fagyasztott termékeiből készül, és többek közt fügét, répalevet, narancslevet illetve epret tartalmaz.

A dolog áprilisi tréfának indult – írja a cég -, végül azonban egy kisszériás termék lett belőle, amelynek segítségével a gyümölcs, ami egyébként veszendőbe ment volna, nem csak hasznosult, de üzenetté válhatott, ami az élelmiszer-pazarlás egyre nagyobb problémájára hívja fel a figyelmet. Egy doboz füge, ami épp az adott pillanatban senkinek nem kell nem hulladék, hanem egy lehetőség, hogy valami újat próbáljunk ki – fogalmaznak.

Az ötlet lényege, hogy hogy felhívják a figyelmet az ételpazarlásra. A termék összesen 400 Tescoban volt kapható szerte Angliában. Egy doboz joghurt ára 1,5 angol font (kb. 600 forint), melyből eladásonként 10 centet a FoodShare élelmiszer segélyszervezet javára ajánlottak fel.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Emléktáblát kap a gleccser, amely a felmelegedés miatt elsőként tűnt el Izlandon

Az Okjökull az ország négyszáz gleccserének egyike volt, száz éve még 15 négyzetkilométernyi területet foglalt el Izland nyugati részének hegyvidéki területein, vastagsága 50 méteres volt.