Jelez a táskád helyetted

A biciklin nincs irányjelző, csak aki tekeri a járművet, ő képes kézjelekkel információt adni a többi közlekedő számára.

Ezek a karjelzések azonban nem mindig egyértelműek, sőt gyakran megtévesztőek, veszélyesek is lehetnek. Különösen igaz ez a nagyvárosok esti forgalmára. Ez a jelenség indította el annak a San Francisco-i designernek a fantáziáját, aki olyan kerékpáros táskát készített újrahasznosított anyagokból, amelybe LED-es kijelzőt épített. A meglepő funkciójú táska természetesen mindenekelőtt a biztonságot jelenti a bringás és a mellette közlekedő autósok számára, amellett hogy praktikus eszközként is szolgál.

A láthatóság és a kommunikáció jegyében készült el ez az újszerű kerékpáros kiegészítő eszköz, amelyet LED-es táska néven akarnak a piacra bevezetni. Ahogyan az előbbiekből következik, funkcióját tekintve, megbízható észrevételt biztosít az autósok számára a kerékpárral közlekedőkről és nagy erénye, hogy telefonos irányítással képes folyamatos információkat közvetíteni a bringás szándékáról. E tartozék minden bizonnyal sikerre számíthat az úton levök körében, bár egyelőre még csak tesztelik ezt az újdonságot.

forrás: zoldtrend.hu

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.