Jégeső is jöhet

Az esti órákhoz hasonlóan szerdán egyre többfelé várható csapadék – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Az OMSZ szerdára az ország valamennyi megyéjére kiadott első- vagy másodfokú figyelmeztetést a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt, ezért nem tanácsos esernyő vagy esőkabát nélkül utcára menni. Éjfélig a Dunántúlon, a déli és középső megyékben területi átlagban összességében 20 mm feletti csapadék várható, rendkívül nagy területi változékonyság mellett. Előfordulhatnak záporok és zivatarok, emiatt néhol akár 50-60 mm feletti mennyiséget adó heves záporeső is lezúdulhat rövid idő alatt. Északkeleten is lehet felhőszakadás, de ott kisebb a valószínűsége. Az eső mellett helyenként akár 2 cm-esnél is nagyobb méretű jégdarabok eshetnek, és viharos 60-80 vagy akár 90 km/h-s széllökések is előfordulhatnak a környezetükben. Erre inkább a középső és keleti tájakon van nagyobb esély.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.