Jégbe formázták Berlusconit a klímacsúcs alkalmából

Silvio Berlusconi jégből formált szobrát leplezték le környezetvédők csütörtökön a római Forum Romanumon, a szobor épp a koppenhágai nemzetközi klímacsúcs kezdetére, vagyis hétfőre olvad el.

A nagy leleplezésen a Greenpeace “pozitívnak” minősítette, hogy az olasz kormányfő úgy döntött, elutazik a dán fővárosba. A miniszterelnök energiapolitikája – amely a környezetvédők szerint túlságosan is a fosszilis hordozókon alapul – viszont negatív értékelést kapott.
A Greenpeace csütörtökön kiadott közleményében szintén bírálta az olasz kormány terveit a nukleáris energiához való visszatéréshez, amelyre két évtizedes moratórium után kerül sor.
A szervezet szerint klímavédelmi ügyekben Berlusconi álláspontját az “olvadás” veszélye fenyegeti.

Ajánlott tartalom

A zöldátálláshoz egyes nyersanyagokból bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet Magyarországon

Magyarországon találhatók olyan nyersanyagok, amelyekből a zöldátálláshoz bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet - mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara Földrajz- és Földtudományi Intézetének egyetemi docense Áder János korábbi államfő Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.