Játszva hívták fel a somogyi óvodások figyelmét a mérgező szerek veszélyeire

A megyei kormányhivatal és a United Way Magyarország Erőforrás Alapítvány támogatásával megvalósult prevenciós program keretében 44 óvodában 1312 nagycsoportos gyermeknek magyarázták el, hogyan lehet megelőzni a gyógyszerek, a háztartási tisztító és fertőtlenítő szerek okozta véletlen baleseteket – tájékoztatta a Somogy Megyei Kormányhivatal szerdán az MTI-t.

A tisztiorvosi szolgálat munkatársai megismertették a gyerekeket a különböző veszélyes anyagokon található jelzésekkel, és azt is elmondták nekik, hogy milyen hatásuk lehet az egészségre, illetve a környezetre. A hivatal közleménye szerint a Tanuld meg – Ismerd fel a veszélyjeleket! elnevezésű program célja volt az is – túl az óvodás korú gyermekek felvilágosításán -, hogy rajtuk keresztül segítsék a szülőket a veszélyes anyagok és keverékek tudatos, felelősségteljes, és biztonságos felhasználásában. Az óvodák részvétele a programban önkéntes volt. A foglalkozásokon 200, erre felkészített óvodapedagógus is segítette a szakembereket. A program eredményességét mutatja, hogy a foglalkozások előtt a gyerekek a témával kapcsolatos ismereteiket felmérő feladatokat 27, míg utána 85 százalékot meghaladóan oldották meg helyesen – áll a kormányhivatal közleményében.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.