Japán – Virágba borultak a cseresznyefák Japánban

Virágba borultak a cseresznyefák Tokióban, ahol az ünnepi eseményre ezúttal árnyékot vet az országot sújtó természeti katasztrófa súlyos hatása.

A Japán Meteorológiai Hivatal hétfőn jelentette be hivatalosan, hogy a japán fővárosban már virágoznak a cseresznyefák. A cseresznyefák virágzásának ünnepe több százéves múltra tekint vissza a szigetországban. Az illetékesek gondosan figyelemmel kísérik, hogy országszerte bizonyos erre kiszemelt fákon mikor bomlik ki elegendő bimbó ahhoz, hogy a szezon kezdetét meghirdethessék. A fák úgy egy hétig virulnak virágkoronájukban, ezalatt a helybeliek elzaránokolnak a parkokba, és a fák alá telepedve örvendenek az élénk rózsaszínű szirmoknak, a tavasz érkezésének. Az idei tokiói szezon hatnapos csúszásban van a tavalyihoz képest. A cseresznyefák virágzása az ország melegebb, déli részén kezdődik, és fokozatosan ér el északra. Azokon a területeken, ahol a március 11-i földrengés után szökőár pusztított, az előrejelzések szerint április elején-közepén bontanak szirmot a cseresznyefák.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.