Japán: Tényleg robbanás okozhatta korábban a tüzet

Korábban is feltételezték, hogy hidrogénrobbanás miatt ütött ki a tűz a 4-es reaktornál magyar idő szerint kedd reggel, azonban most a reaktorokat üzemeltető Tokyo Electric közleményében is azt írják, hogy egy hangos robbanást lehetett hallani, amelyben megsérült a 4-es reaktor épülete. A tüzet azóta már eloltották.

Amano a 2-es reaktor miatt aggódik
A 2-es reaktornál lassan egy napja történt robbanás miatt aggódik Jukija Amano, a Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség vezetője. Szerinte nem tudni, hogy mennyire sérült meg a reaktortartály, ugyanakkor a nyomás nem esett le jelentősen belül, ha pedig nagyobb sérülés lenne, akkor ez megtörtént volna.

Nem adják fel a mentést
“Az emberek nem halnak meg olyan könnyen, megteszünk mindent. Folytatjuk azoknak a területeknek az átvizsgálását, ahol még nem jártunk” – mondta Takasi Honda, az Ocucsiban túlélők után kutató mentőegységek egyik tagja.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.