Ivócsap projekt

Az Ivócsapokat a köztéri ivókutak hiánya hozta létre. Ez a mérnöki szerkezet bármely magyarországi tűzcsapot képes másodpercek alatt ivókúttá alakítani. Ott és amikor éppen szükség van rá, anélkül, hogy annak eredeti tűzbiztonsági funkciója sérülne. Ivócsap biztonságos, hatékony és praktikus megoldás ivókutak létrehozására.

A piros színű tűzcsapokra felszerelt feltűnő kék színű Ivócsapokból a nyomógomb benyomásával az ivóvíz 15 másodpercen keresztül folyik. Az Ivócsapon egyetlen felső kifolyási pont van, ehhez köz hajolva lehet közvetlenül inni vagy a lehulló vízsugárból könnyedén megtölthetjük a kulacsunkat. Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő c. műsorának vendége Zoletnik Zsófia az ivócsap projekt vezetője elmondta azért a tűzcsapokra esett a választásuk, mert lakott területen 150 méterenként található egy csap, így bárki könnyedén hozzáférhet.

Az Ivócsap bármely magyarországi tűzcsapot egyszerűen, gyorsan és olcsón ivókúttá alakít, úgy, hogy eközben a tűzcsapok eredeti, tűzbiztonsági funkciója sem sérül. Magyarországon Roroszlány volt az első Ivócsap tulajdonos. Budapesten forgalmas és jól megközelíthető helyeken egyelőre 43 csap található. Az Ivócsapok idén a fagy beálltáig üzemelnek, a pesti oldalon a körúton belül, a budai oldalon a Duna mentén.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.