2011. október 30. , (10.00-19.00) a Vívócsarnokban és a Valóságos Kincsesbánya sátrában kerül megrendezésre a Csabai Kolbászfesztiválon.

IV. Valóságos Kincsesbánya Lakossági Fórum

2011. október 30. , (10.00-19.00) a Vívócsarnokban és a Valóságos Kincsesbánya sátrában kerül megrendezésre a Csabai Kolbászfesztiválon.

Valóságos Kincsesbánya
„Nap, Föld, Víz, Szél…végtelen a magyar energia”
VALÓSÁGOS KINCSESBÁNYÁBAN élünk!”

 
A Valóságos Kincsesbánya (VKB) Lakossági Fórum IV.  alkalommal kerül megrendezésre, annak érdekében, hogy minél többször és minél nagyobb közönséget szólíthasson meg, valójában mindazokat, akik felelősnek érzik magukat a saját környezetükért, annak fenntartásáért. A környezettudatos szemlélet fontos társadalmi és gazdasági cél. Ezt szem előtt tartva a „VKB”  és a fesztivál szervezői  mindent megtesznek azért, hogy a Csabai Kolbászfesztivál a környezet lehető legkisebb terhelése mellett valósuljon meg. Ezért a fesztiválon szelektív hulladékgyűjtő rendszert alkalmaznak. Emellett fontosnak tartják azt is, hogy a fesztivál látogatói ennek használatáról továbbá a környezettudatos életmódról megfelelően és átfogóan tájékoztatást kapjanak. A békéscsabai kolbászfesztiválon a Valóságos Kincsesbánya környezeti szakemberekből álló csapatának célja, hogy minél többször és minél nagyobb közönséget szólíthasson meg, a fenntartható életmódot szolgáló és eredményező témakörökben. bővebb információk:  www.valosagoskincsesbanya.eu

 
A Lakossági Fórum résztvevői, párbeszédet folytathatnak az összesen öt főből álló szakértői csapattal, a kiállított installációk segítségével, – amelyek között megtalálható a magyar fejlesztésű napkollektor és hőszivattyú-, megismerhetik a számukra legalkalmasabb, az energia megtakarítást és környezetkímélést eredményező technológiákat, mindezt  a környezetbarát technikai megoldások/mintadarabok is segítik, mintegy gyorstalpaló tanfolyamon is részt vehetnek, a fórum teljes idején. A fórum programjaként a résztvevők folyamatosan mérhetik öko-lábnyomukat, a számításokat környezeti szakember segítségével végeztethetik el, de csatlakozhatnak más a helyszínen zajló játékokhoz is, például a tesztkérdések kitöltésével, on-line játékkal, hulladékból használati tárgyat készítő versennyel,   a nap végén pedig minden játékos sorsoláson vehet részt, mindezt a szervezők értékes nyereményekkel díjazzák.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.