Itt nézze meg mennyire légszennyezett a környéke

A kínai légszennyezettség mértéke példátlan. Az egészségügyi felmérések szerint a rossz levegő évi 1,6 millió ember halálát okozza az országban.

Az AirVisual Earth Pekingben élő fejlesztője, Yann Boquillod is aggódik a családja egészségéért; ezért készítette el azt a szolgáltatást, ami több mint 8000, a levegő minőségét ellenőrző állomás adatait figyeli világszerte. A kapott adatokból készíti el a valós időben frissülő globális légszennyezettségi térképet. Boquillod elmondta, hogy azért készítette el a térképet, hogy az emberek is lássák, mennyire komoly problémákat okoz a szennyezett levegő. Az AirVisual Earth interaktív térképe figyelembe veszi a szélirányt, és színkódok szerint csoportosítja a légszennyezettség mértékét. A vörössel jelzett területeken a legmagasabb azoknak a részecskéknek a koncentrációja, amiknek 2,5 mikron az átmérője, és komolyan károsíthatják a tüdőnket. Az AirVisual nemcsak valós időben mutatja a légszennyezettséget, de 3 napos előrejelzéseket is készít 6000 városra. A szolgáltatás okostelefonokon is elérhető, írja az index.hu.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.