Itt a nap-és szélenergia-meghajtású Lamborghini

Elektromos autók jelenlegi fejlesztései bizonyítottan pozitívan hatnak a környezetre, mivel nem szennyezik káros gázokkal a légkört.

Mindazonáltal, ha a villamosenergia-termelést is figyelembe vesszük (amelyet leginkább széntüzelésű erőművek állítanak elő) a környezetbarát elektromos autók megbízólevele vitathatóvá válik.

Flavio Adriani ipari formatervező megpróbált véget vetni a vitának, és előállt az elektromos autó koncepciójával, mely fedélzeti nap- és szélenergia generátorok segítségével működik. A Lamborghini Countach EV hátuljára napelemeket szereltek, a motorháztető alatt pedig két szélturbina termel elegendő energiát az akkumulátor számára.

Az aerodinamikus designnak és a könnyű anyagok használatának köszönhetően, a jármű teljesítménye biztosan hat a sebesség szerelmeseire, akik szennyezés mentesen szeretnek kocsikázni.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.