A különböző ipari ágazatok állandó növekedése miatt a különféle szennyezések szintje is növekedik úgy a vízben, és a légkörben, mint a földben is.

Itt a környezetbarát Coca Cola telefon

A különböző ipari ágazatok állandó növekedése miatt a különféle szennyezések szintje is növekedik úgy a vízben, és a légkörben, mint a földben is.

Ez nyilvánvalóan hozzájárul a globális felmelegedéshez, amely viszont a Földet körbevevő ózonréteget vékonyítja, egyre nagyobbá téve az ózonlyukat. Így az ultraibolya sugarak közvetlenül a bolygónkra érkeznek, károsítva ezzel egészségünket.
Tehát az emberek egyre több kezdeményezést hoznak létre azért, hogy többen felhagyjanak a környezetszennyezéssel. Fákat ültetnek, és inkább biciklit használnak autók helyett. A közelmúltban a Maruti Suzuki is bemutatta fenntartható autóját. A tervező Daizi Zheng ihletést nyert, és létrehozta a vadiúj környezetbarát Nokia telefon koncepcióját, mely minden bizonnyal forradalmasíthatja a mobiltelefon iparágat. Nem csupán megbízható, de sokkal olcsóbb, mint ahogy azt megszokhattuk egy mobiltelefon esetében.

Fő gondolata mögött az volt az ötlet, hogy mióta mobiltelefonokat gyártanak, a hozzájuk tartozó akkumulátor energiaforrása nem csak hogy drága, de a gyártás során értékes erőforrásokat használnak fel, és mire végre elkészülnek, valóban káros hatással vannak a környezetre.
Zheng kutatott, és a kutatás eredményesnek bizonyult, mivel rátalált egy új módszerre, ahogyan lehetséges villamos energiát termelni, méghozzá a szénhidrátot tartalmazó cukor és az enzimek formájában. Így válik a telefon akkumulátora biológiai akkumulátorrá, mely villamos energiát termel.

Ez a telefon nem csak hogy energiát generál cukros üdítőinkből, mint a Coca Cola, vagy a Pepsi, de vizet és oxigént is. Ez a koncepció pozitívuma, hiszen ennek köszönhetően a telefon akár négyszer hosszabb időn át képes működni, mint egy hagyományos, feltöltött lítium-ion akkumulátor, amely ma is használatos. Ez valóban különböző koncepció, amellyel jobb világot alkothatnánk.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.