Itt a kávéval működő autó!

A BBC televíziós csatorna egyik csapata egy olyan autót alakított át, amely őrölt kávéval működik!

Soha nem gondoltam volna, hogy az a reggeli kávé, amit éppen iszom az másra is jó lesz. Például arra is, hogy üzemanyagként szolgáljon a benzin helyett?! Mindez igaz! Itt van a Carpuccino, egy 400 fontos  1988-as Volkswagen Sirocco, amely kis átalakítás után őrölt kávéval is képes működni.
Manapság, a csokoládétól elkezdve nagyon sok mindennel működnek az autók, ezek után a kávéval meghajtott járgányok nem tűnnek annyira idegennek. A Carpuccinót, a BBC tudományos előadás showjának csapata tervezte. “A kávé, mint a fa vagy a szén, tartalmaz némi szén-dioxidot, vagyis üzemanyagként is fel lehet használni. A kávénak mindenképpen száraznak kell lennie, hogy megfelelőképpen tudjanak égni a kávészemek. A márka nem számít”, nyilatkozta a show producere Nick Watson.
Az autó egy kiló őrölt kávét fogyaszt minden 4,8 kilométeren, illetve 96 km/órás sebességet képes elérni. Sajnos, ezek a presszókávék picit drága kategóriába tartoznak, azaz 25-ször vagy rosszabb esetben 50-szer drágábbak, mintha benzinnel futna az autó. Illetve minden 96 kilométeren meg kell állni és ki kell tisztítani az autó szűrőjét a koromtól és a kátránytól.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.